banner-schilderwerk

Ketensamenwerking

Door alle ketenpartners al in de ontwerpfase aan tafel uit te nodigen kan iedere partij haar expertise inbrengen, ontstaat er vernieuwing en is er een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het resultaat.Ketensamenwerking in de bouw leidt tot mooie resultaten.

EAN-methode als ketensamenwerking in de bouw.

Een soort van ketensamenwerking is de LEAN-methode. Vooral bij nieuwbouwprojecten erg populair.

Samen met alle partijen, die nodig zijn om het werk te maken, wordt gekeken hoe het bouwproces exact in elkaar zit en wat moet er gebeuren. Door deze voorbereiding met elkaar wordt er een strakke werkplanning gemaakt waarbij iedereen verantwoordelijk voor zijn werk. Dit in contrast met voorheen waarbij de aannemer de planning alleen maakte. Alles draait om op het juiste moment de juiste mensen en materialen beschikbaar hebben om het werk volgens afspraak te kunnen uitvoeren. Door de LEAN-methode is ver vooraf bekend wat er moet gebeuren en wat daarvoor nodig is. Dit maakt het plannen van mensen en middelen eenvoudiger.

Hoe past Schults Nederland de LEAN filosofie toe?

Doordat alle partijen in de voorbereiding meedenken en meeplannen voelt iedereen deze verantwoording. Het zorgt niet alleen voor continuïteit tussen bouwpartners, ook worden werknemers meegenomen in dit proces. Er zijn regelmatig werkbesprekingen en tussentijdse evaluaties waarbij het proces steeds verbetert wordt. Door vooruit te kijken worden bouwfouten voorkomen. De sfeer op de werkvloer wordt er beter op en er ontstaat een echt teamverband. Faalkosten worden gereduceerd en de kwaliteit is beter gewaarborgd.

Wat zijn de voordelen van LEAN en ketensamenwerking in het algemeen?

Het voordeel van deze methode is dat alle energie en alle creativiteit van het bedrijf gericht wordt op het optimaliseren van alle aspecten die als waardevol worden ervaren door de klant - bijvoorbeeld prijs, kwaliteit, levertijd, onderhoudskosten, milieubelasting - en dat tegen de voor de keten meest gezonde onderlinge kostenverdeling. Bij het invoeren en optimaliseren van zaken blijkt vaak dat daardoor ook de veiligheid, de arbeidshygiëne en de ergonomie verbetert.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem
direct contact met ons op voor meer informatie of advies.

In de offerte staan werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Deze afspraken komen wij graag na.  Particuliere opdrachtgevers bieden wij de garantie volgens de ‘ OnderhoudNL Garantie’ en voor bedrijven, VVE, woningbouwverenigingen, aannemers en overheden hebben wij service en garantie precies op maat.

Iwan-contact-pagina

Heeft u vragen over het schilderwerk van Schults Nederland?

Neem dan contact op met Iwan, hij hoort graag van u.

Iwan Pankow
0111 414 065
info@schultsnederland.nl