subsidie-mogelijklheden

subsidie voor isolatieglas flink verhoogd per 2022

bron: onderhoudNL.nl

Het is nu ook mogelijk om subsidie aan te vragen wanneer je 1 isolatiemaatregel laat uitvoeren: isolatie van je dak, buitenmuren, vloer of hoogrendementsglas. De subsidie hierop is iets lager en is gemiddeld tot 15% van de kosten. De subsidie kun je vanaf 1 januari 2023 aanvragen voor maatregelen die je na 2 april 2022 hebt laten uitvoeren.

Ook voor deze subsidie geldt dat je de aanvraag kunt doen binnen een jaar nadat de maatregel is uitgevoerd en betaald.

ISDE-subsidie voor isolatieglas flink verhoogd per 2022

Per 1 januari 2022 worden in de ISDE niet alleen de subsidiebedragen voor isolatieglas verhoogd, ook het benodigde minimum aantal vierkante meters om in aanmerking te komen voor de subsidie, wordt verlaagd. Goed nieuws voor zowel woningeigenaren als professionele glaszetbedrijven.

Feedback OnderhoudNL Glas

Ondersteund door de feedback van de (bestuurs)leden van OnderhoudNL Glas over deze Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE), hebben wij afgelopen jaar, en dan specifiek over isolatieglas, een aantal keer overleg gevoerd met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer projecten komen in aanmerking

Die inspanningen zijn niet voor niets geweest. Het subsidiebedrag op HR++glas wordt verhoogd van 35 euro naar 53 euro en op Triple Glas van 100 euro naar 150 euro. Door het aandragen van diverse voorbeelden uit de praktijk is daarnaast ook het minimum aantal vierkante meters verlaagd van 10 naar 8. Hierdoor komen meer projecten in aanmerking voor de ISDE.

Alleen voor woningeigenaren

De verhoogde subsidiebedragen in de ISDE gelden alleen voor woningeigenaren. Vereniging van Eigenaren (VVE's) kunnen voor subsidie op isolatie terecht bij de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Het hogere subsidiebedrag in de ISDE geldt alleen voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht. Op 4 januari gaan de wijzigingen van de SEEH en de ISDE in werking. Aanvragen van de ISDE met de verhoogde subsidiebedragen kan vanaf 24 januari 2022 om 9:00 uur.

ISDE-subsidieflyer

Om de verduurzaming in 2022 verder te stimuleren is er voor investeringen in isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonneboilers en warmtenetaansluitingen in de ISDE € 228 miljoen beschikbaar.

Wilt u weten wat de regeling inhoud en hoeveel subsidie u kan krijgen?
Vul uw gegevens in en u kunt het document downloaden.

Group 6@2x

Heeft u vragen over het schilderwerk van Schults Nederland?

Neem dan contact op met Iwan, hij hoort graag van u.

Iwan Pankow
0111 414 065
info@schultsnederland.nl